2 Kasım 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Elmas Kurabiye Tarifi


Elmas Kurabiye


Malzemeler

      225 gram oda sıcaklığında tereyağı
      Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
      2 adet yumurta sarısı
      2 çorba kaşığı krema
      2 su bardağı un
      1/2 su bardağı kakao
      1 paket vanilya
      Bir tutam tuz

      Üzeri için: 1 su bardağı tozşeker

      Çikolata dolgu için:
      120 gram bitter çikolata
      1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
      3 çorba kaşığı bal
      3 çorba kaşığı krema 

      Elmas Kurabiye Yapılışı

      ÖNCELİKLE hamur için derin bir kapta tereyağı ile pudraşekerini mikserle hafif kabarana kadar çırpın. Yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın. Kremayı katıp, yavaşça karıştırmaya devam edin. Un, kakao,vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve avcunuzun içinde yuvarlayın. Tozşekere bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tam ortalarına baş parmağınızla bastırarak küçük oyuklar açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından alın ve soğutun. Çikolata dolgu için çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Ocağın altını kapattıktan sonra bal ve kremayı ilave edip, karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Soğuyan kurabiyelerin ortasına sıkın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder