16 Kasım 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Pita Ekmeği Tarifi



1 su bardağı ılık süt,
Yarım su bardağı ılık su,
Yarım su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 paket instant maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
Aldığı kadar un.



Pita Ekmeği Yapılışı

Bir kaba ılık sütü, ılık suyu ve mayayı koyup karıştıralım.
Üzerine yoğurdu, yumurtayı, tuzu, toz şekeri ve zeytin yağını ilave edip karıştıralım.
Azar azar un ilave edelim ve ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtelim ve ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
Bezeleri 10-12 cm çapında açalım ve ekmeklerin fazla ununu silkeleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
10-15 dakika daha ekmekleri tepside mayalandıralım.
Pita Ekmeğini önceden ısıtılmış 200° fırında kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder