6 Kasım 2015 Cuma

Chef Meryl's Tarçınlı Ve Havuçlu Kek Tarifi

Tarçınlı Ve Havuçlu Kek

MALZEMELER

    1 çay kaşığı tarçın
    4 adet orta boy havuç
    4 adet yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    1’er çay bardağı sıvıyağ ve süt
    2 çorba kaşığı yoğurt
    7’şer adet kuru kayısı ve incir
    1 su bardağı ceviz
    2 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu 

 Tarçınlı Ve Havuçlu Kek Tarifi

DERİN bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Tozşekeri ilave edip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine sıvıyağ, süt ve yoğurt ekleyip karıştırın. Kayısı ve inciri sıcak suda 20 dakika bekletin ve robottan geçirip püre haline getirin. İçine ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yumurtalı karışımın içine katın. Rendelenmiş havuç, un, vanilyatarçın ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder