MALZEMELER
- 1 çay kaşığı tarçın
4 adet orta boy havuç
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1’er çay bardağı sıvıyağ ve süt
2 çorba kaşığı yoğurt
7’şer adet kuru kayısı ve incir
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarçınlı Ve Havuçlu Kek Tarifi
DERİN bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Tozşekeri ilave edip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine sıvıyağ, süt ve yoğurt ekleyip karıştırın. Kayısı ve inciri sıcak suda 20 dakika bekletin ve robottan geçirip püre haline getirin. İçine ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yumurtalı karışımın içine katın. Rendelenmiş havuç, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder