8 Şubat 2016 Pazartesi

CHEF MERYL'S BEĞENDİLİ TAVUK KÜLBASTI TARİFİ

Malzemeler:

6 adet tavuk göğsü

Marine için:

1 su bardağı sıvıyağ
2 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Beğendi için: 

6 adet patlıcan
3’er çorba kaşığı un ve tereyağı
2 su bardağı süt
Bir tutam rendelenmiş muskat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Bursa’nın ünlü tatları...

Hazırlanışı:

Öncelikle marine için derin bir kapta sıvı yağ, sarmısak, salça, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın. Tavuk etini bu sosta yarım saat bekletin ve ızgara yapın. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra doğrayın. Un ve tereyağını bir tavada unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaşça sütü ilave ederken bir yandan topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca patlıcanı ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Servis tabağına alın ve tavukla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder