Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet kabak,
2 adet havuç
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Çok az sıvıyağ
Sos için:
4 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşık sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak
Kabak, havuç ve soğanı küp küp doğrayın. Sıvı yağda sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soya sosu ilave ederek kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Soğuyan sebzeleri yufkanın geniş kenarına yayın. Geniş dikdörtgenler şeklinde sarın. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az yağda (dilerseniz yağ kullanmayabilirsiniz) kızartın. Sos için 2 diş sarmısağı ezip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Böreklerle birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder