8 Şubat 2016 Pazartesi

Chef Meryl's Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

250 gram oda sıcaklığında margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
Üç buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Bulamak için:


1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı
dövülmüş fındık

Ortasına:


Vişne, portakal, çilek marmeladı 



Kurabiye aşkına 10 nefis tarif


ODA sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri ve yumurta sarısını bir kapta mikserle iyice çırpın. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı margarinli karışımın içine eleyin. Bütün malzemeyi yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçaya yuvarlak şekil verip ortasına parmakla bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra dövülmüş fındığa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ortalarındaki deliklere istediğiniz marmelattan koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder