8 Şubat 2016 Pazartesi

CHEF MERYL'S NARLI TART TARİFİ

Malzemeler:

Bir buçuk su bardağı un
8 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
2-3 yemek kaşığı soğuk su
1 paket pişirmeden hazırlanan muhallebi
2 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı çilek
1 adet iri nar

Yakut incili: Nar

Hazırlanışı:

Un, tuz ve tereyağını hafifçe yoğurun. Ekmek kırıntısı görünümü almaya başladığında soğuk suyu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örterek 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru düz bir zeminde hafifçe unlayarak ve merdane yardımıyla açın. Yağladığınız 20-22 cm çapındaki tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve 170 derecede 15 dakika pembeleşene dek pişirin. Pişen hamuru çıkartın ve soğumasını bekleyin. Paket muhallebiyi bir kaseye boşaltın. Üzerine soğuk sütü ilave ederek önce yavaş sonra hızlı şekilde 3 dakika çırpın. Muhallebiyi pişen tart hamurunun içine yayın. Üzerini nar ve arzuya göre çilekle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder