8 Şubat 2016 Pazartesi

CHEF MERYL'S TARÇINLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

250 gram margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından bir parmak eksik un

Üzerine:

2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Doğum gelenekleri

Hazırlanışı:

Margarini eritip ocaktan alın ve toz şeker ilave edin. şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındığı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudra şekeri ve tarçını karıştırıp kurabiyelerin üzerine eleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder