18 Ocak 2016 Pazartesi
Chef Meryl's Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt (soğuk)
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için:
4 adet elma
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz yada fındık (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Elmaları soyup, rendeledikten sonra şeker ile birlikte yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ceviz ve tarçın eklenip, soğumaya bırakın. Hamur yoğurma kabına ilk olarak margarin ile pudra şekeri alınıp, yoğurmaya başlayın. Kabartma tozu ve vanilya eklenip devam edilir. Son olarak süt ve unu yavaş yavaş ekleyip, yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru tezgahta ince uzun rulo yapılarak 7 parçaya bölün. Un serptiğiniz tezgahta her bir parçayı 20-25 cm çapında açıp, 8 parçaya bölün. (sigara böreği yapar gibi) Her bir parçanın geniş kısmına hazırladığınız elmalı harçtan bölüştürün. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkıp, ilk sıcaklığı geçinde üzerine çay süzgeçi ile pudra şekeri serpin.
afiyet olsun...
TURTA 'DA YAPABİLİRSİNİZ PEK BİR FARK YOK SADECE ŞEKİL OLARAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder