19 Ocak 2016 Salı

Chef Meryl's Kandil Simidi Tarifi

HAZIRLANIŞI: 
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuz, kabartma tozu ve mahlep serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Sıvıyağı ve yoğurdu döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. 1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz. Ortadaki malzemeleri yoğurduktan sonra kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru cevizden biraz daha büyük bezelere ayırıyoruz. Her birini tezgah üzerinde ileri geri yapıp uzatarak fitil haline getiriyoruz. Fitil hamurların iki ucunu birleştirip halka şekline getiriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
KANDİL SİMİDİ:
3 su b. un
125 gr. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
2 yumurta
2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. sirke
1 tatlı k. mahlep
1 tatlı k. kabartma tozu
tuz
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder