25 Ocak 2016 Pazartesi

Chef Meryl's Patatesli Bazlama Tarifi



MALZEMELER

3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1. 5 su bardağı ılık su



İÇİ İÇİN;

4 orta boy patates
Sıvı yağ
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane



HAZIRLANIŞI:

Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz.

Ilık suyun içine mayayı şekeri koyup 5 dakika bekliyoruz.

Sonra tuzu ve unu yavaş yavaş ekliyoruz.

Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

 

Sonra mayalanması için soğuk olmayan bir yerde temiz bir 

bezle üstünü örtüp 40-45 dakika mayalandırıyoruz.

Hamurumuz mayalanırken biz içini hazırlıyoruz.

Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.

Daha sonra rendeleyip suyunu sıktığımız patatesleri koyup 

pişene kadar kavuruyoruz. 

En son tuzunu ve baharatlarını atıp kapatıyoruz.

Mayası gelmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar 

koparıp beze yapıyoruz. 

Ben biraz küçük yaptım 12 tane oldu. 

Her bir bezeyi un yardımıyla küçük tatlı tabağı büyüklüğünde

 

açıp yarısına harçtan koyup diğer yarısını üstüne

kapatıyoruz.

Hepsini yaptıktan sonra teflon tavada yağ dökmeden önlü arkalı pişiriyoruz.

 

Pişerken teflonun ağzı kapalı olsun. 

Piştikten sonra tereyağı sürüp servis ediyoruz.

Not: Eğer patatesli harçtan kalmazsa herhangi bir peynir de 

koyabilirsiniz. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder