19 Ocak 2016 Salı

Chef Meryl's Un Kurabiyesi Tarifi


HAZIRLANIŞI: 

Unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırma kabına alıyoruz ve harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını koyuyoruz. Önce tereyağını yoğuruyoruz, kenardan un karışımını alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan iki uzun fitilden biraz daha kalın hamurlar elde ediyoruz. Hamurların üzerine çatalı hafif sürterek şekil veriyoruz. Bıçakla, 3 parmak kalınlığında verev hamurlar kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında turbosuz, alt-üst pişirme ayarında pişiriyoruz.
3,5 su bardağı un
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:

pudra şekeri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder