2 Ocak 2016 Cumartesi

Chef Meryl's Kırmızı Biberli Tavuk Sarması Tarifi


Biberlerin en leziz 10 hali! 
Kırmızı Biberli Tavuk Sarması

1 kg kırmızı biber
1 çorba kaşığı silme tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet açılmış ve ince
dövülmüş tavuk göğsü
Yarım su bardağı rendelenmiş
eski kaşar peyniri
2 adet taze soğan, tuz 


KIRMIZI biberleri çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda haşlayın. Diğer taraftan, tereyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Biberleri sıcak sudan alıp soğuk suya batırın ve kabuklarını çıkarın. Yarısını düz bir zemine tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı tavukların sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30- 40 dakika pişirin. İnce kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder