4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Elmali Cevizli Kurabiye Tarifi




Malzemeler
  • 1 paket oda ısısında margarin
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • İç malzeme için
  • 3 tane orta boy elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı çok iri olmayacak şekilde ceviz kırığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için:
  • Pudra şekeri ve vanilya





Tarif
  • Hamur için tüm malzemeler yoğrularak kulak memesi yumşaklığında bir hamur hazırlanır. Hatta biraz daha yumşak bile hazırlayabilirsiniz, hamur dinlenme esnasında kendini toparlıyacaktır.
  • Yoğrulan hamurumuz buzdolabına kaldırılır.
  • Bu arada elmalar rendelenir ve şeker ile birlikte tavada suyu çekilene kadar kavrulur. Ateşi kapatmaya yakın ceviz ve tarçın ilave edilir.
  • Hamurumuz dolaptan alınır, üç parçaya ayrılır ve her parça merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açılarak 8 parçaya bölünür.
  • Her parçanın kenarına elmalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyularak hamur önce kenarlarından sigara böreği yapar gibi kıvrılır ve uç kısmına kadar sarılarak katlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 parmak aralıklı olarak sıralanır ve 170 derecede beyaz olarak pişirilir.
  • Yalnız beyaz pişirme olayı çok önemli, hamuru nekadar fırında uzun süre tutarsanız hamur o kadar sertleşir.
  • Kurabiyelerin geneli fırından çıktıktan sonra kıvam alır.
  • Kurabiyemiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve vanilya elenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder