4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Havuç Salatası Tarifi






Püf Noktaları
Bu benim için öğle yemeği için tam bir ana yemek. Bir de şöyle cevizli falan güzel bir ekmek olacak yanına, başka hiçbir şey aramam.
Tabi ben size Tarifi ekmek banıp yiyin diye vermiyorum. Siz tavuk yemeklerinin, et yemeklerinin yanına yapın. Kalabalık sofralara çeşit olsun diye yapın. Çocuklarınız kalsiyum, protein ve vitaminleri bir arada alsın diye yapın. Diyet menülerinize farklılık getirmek için yapın. Ama sebebiniz ne olursa olsun tabağın dibini bir parça ekmekle sıyırıp atıverin ağzınıza benim için.
Normalde çok fazla ekmek tüketen biri değilimdir. Ama bunun gibi ekmek banılası tarifleri de affetmem. İmkanınız varsa bir de kızarmış ekmekle deneyin hatta, tadına doyamayacaksınız.
Afiyetle kalın...
Malzemeler:
  • 1 adet büyük boy Havuç,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 -2 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1/2 çay bardağı su,
  • Tuz.



Hazırlanışı:
  1. Havucu rendeleyin,
  2. Küçük bir tencereye alıp içine suyu ekleyin,
  3. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk. pişirin,
  4. Altını kapatıp soğumasını bekleyin,
  5. İçine yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın,
  6. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirin.
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder