4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Kereviz Salatası Tarifi





 Püf Noktaları
Çok emin olmamakla birlikte dünyada kerevizin kökünü yiyen tek millet olabiliriz. Dünyadan kerevizin sapı ve yaprakları yenir. Sapının tadı köküne göre çok daha yoğundur. Bizim kökü seçme nedenimiz de bu kadar yoğun aromalara alışkın olmayışımız olabilir. Ama tadı ve kokusu daha yoğun olduğu için tahmin ediyorum ki en vitaminli yeri de sapı ve yapraklarıdır kerevizin. Ben çok severim aslında, Kereviz sapından yaptığım ve herkesin bayıldığı bir çorbam vardır örneğin. Ama ne yazık ki marketlerde ve pazarlarda kerevizi çoğunlukla sapsız olarak satıyorlar, saplı olanların da sapı ezilmiş, zedelenmiş yenmeyecek halde oluyor genellikle. O yüzden yenebilecek halde Kereviz sapı bulduğumda hayatta kaçırmam mutlaka alırım. Kullanacağım kadarını kullanıp geri kalanını doğrayıp dondurucuda saklarım.
Böylece hazır bir çorbalığım olmuş olur dondurucuda sıkışık zamanlar için. Dondurucuda gıda saklama konusunda henüz anneme yaklaşamadım. Dondurucunun kapağını açınca üzerime yıkılmıyor yiyecekler. Ama adım adım yaklaşıyorum sanırım. Evde iki kişi olunca artan pasta börek de çok oluyor haliyle. İki günden sonra daha fazla bayatlamalarına müsaade etmeden doğruca dondurucuya atıyorum kalanlarını. Bu şekilde biriken birike birkaç ay içinde kalabalık bir misafir grubunu ağırlayacak kadar hamur işi oluyor dondurucuda. Ama öyle hazır yemek var diye misafir çağırıp hepsini bitirmiyorum. Daha beklenmedik anlarda gelişen hadi bize gelin, hadi bize gidelimle başlayan davetler için saklıyorum dondurucu stoğumu. Bu şekilde ani de olsa, habersiz de olsa misafirlerim bulduğunu değil umduğunu yiyor:)
Afiyetle kalın...
Malzemeler :
  • 1 adet orta boy Kereviz,
  • 2 yemek kaşığı mayonez,
  • 3 tepemele yemek kaşığı yoğurt,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı sirke,
  • Tuz,
  • Süslemek için ceviz içi.


Hazırlanışı :
  1. Kerevizi soyup rendeleyin,
  2. Yoğurt, sirke ve mayonezi ekleyip karıştırın,
  3. Sarımsağı ezin ve ekleyin,
  4. Tuzunu da ekleyip karıştırın,
  5. Servis tabağına alıp ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder