28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Acem Pilavı Tarifi



Malzemeler:
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı 
  • 3 su bardağı pirinç 
  • 3 adet havuç 
  • 3 adet kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber 
  • Tuz
Öncelikle pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletiyoruz. Tencereye tereyağını koyup kuzu kuşbaşı etleri ekliyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ekliyoruz. 2 bardak suyu koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz. Havucu küçük küçük doğrayıp tencereye koyup 15 dakika daha pişiriyoruz. Karışımın üzerine 3 bardak kaynar suyu pirinç eşliğinde ilave edip kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pirinçler demlendikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder