Chef Meryl's Acem Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 250 gr. kuzu kuşbaşı
- 3 su bardağı pirinç
- 3 adet havuç
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Öncelikle pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletiyoruz. Tencereye tereyağını koyup kuzu kuşbaşı etleri ekliyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ekliyoruz. 2 bardak suyu koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz. Havucu küçük küçük doğrayıp tencereye koyup 15 dakika daha pişiriyoruz. Karışımın üzerine 3 bardak kaynar suyu pirinç eşliğinde ilave edip kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pirinçler demlendikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder