Chef Meryl's Muska Tatlısı Tarifi
- Malzemeler
- 3 tane yufka
- 100 gram toz badem
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta beyazı
- ayçicek yağı
- Şerbet Malzemeleri;
- 300 gram toz şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
- Şerbetini hazırlamak için orta boy tenceremiz de toz şekeri suyu kaynayarak sürekli karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu sıkalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Başka bir kabın içerisinde toz badem pudra şekeri yumurtanın beyazını karıştıralım ve hamur kıvamına getirelim.
- Hazır olarak aldığımız yufkaları şeritler halinde uzunlamasına keselim kestiğimiz şeridin ucuna hazırladığımız karışımdan koyalım ve muska şeklinde saralım.
- Tavada kızartma yağında sardığımız muska tatlılarını kızartalım ve sıcak halde soğumuş olan şerbetin içine atalım.
- 5 dakika kadar şerbetin içinde bekledikten sonra çıkartıp tatlımız tamamen soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder