Malzemeler
- 1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar)
- 3 su bardağı pirinç(500gr)
- 4,5 su bardağı tavuk suyu
- Yarım paket margarin
- Tuz, karabiber
- Hamuru için
- 3 adet yumurta
- 1,5 kahve fincanı sıvıyağ
- 1,5 kahve fincanı yoğurt
- 2 çorba kaşığı margarin
- Aldığı kadar un, tuz
- 1 su bardağı badem
Hazırlanışı
- Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın.
- Margarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirin.
- Tuzunu, karabiberini ekleyin.
- Pişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin.
- Hamurun aldığı kadar unla yoğurun.
- Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın.
- Merdaneyle yuvarlak şekilde açın.
- Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın.
- Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin.
- Bademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz.
- Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin.
- İçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder