28 Aralık 2015 Pazartesi

Chef Meryl's Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi



Gerekli malzemeler:

4 çay bardağı irmik
200 gram margarin
3 çay bardağı süt
4 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Dolmalık fıstık


Hazırlanışı:

İrmik helvası yapmak oldukça kolay oluyor. Öncelikle margarini tencereye koyun ve eritin. Ardından fıstıklarını ekleyin ve bu fıstıkları kavurun. Ardından irmiği ekleyin ve en az 15 dakika karıştırarak kavurun. Ayrı bir tavaya su ve şekeri alıp kaynatın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesine yardımcı olun. Başka bir kapta da sütü kaynatın. İrmiğe öncelikle şerbeti yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan karıştırmaya devam edin. Ardından sütü ekleyin. Bu sırada ocağın altı kısıkta olsun çünkü çok sıçrayacaktır. Ardından karıştırmaya devam edin ve bir süre daha karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Biraz ılıyınca tam olarak soğumadan hemen servis edebilir ve üzerini fıstık ile süsleyebilirsiniz de. Böylece daha güzel sunum olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder