29 Aralık 2015 Salı

Chef Meryl's Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi

Fındık Ezmeli Kurabiye Yapılışı Tarifi'nin Malzemeleri

1 paket margarin
2 yumurta
1 su bardagı nişasta
1 su bardagı pudra şekeri
1 su bardağından
2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Fındık ezmesi ve kıyılmış fındık

Fındık Ezmeli Kurabiye Yapılışı Tarifi'nin Yapılışı

Kurabiyemiz için margarin, yağ, yumurta, pudra, şekeri, nişasta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz. Elimizle karıştırdıktan sonra unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. Hamuru beze halinde küçük parçalara ayırıyoruz ve oklava ile açıp bardak ile kesiyoruz. Hamurumuz ne ince ne de kalın olsun. Kestiğimiz hamurları fırında 200 derecede 25 dk pişiriyoruz. Üzeri kızarmadan fırından çıkarıyoruz. Soğuyan kurabiyelerimizin iç tarafına gelen kısma fındık ezmesi sürüp üzerine kurabiye ile kapatıyoruz. Kenarlarına da bir miktar fındık ezmesi sürdükten sonra kıyılmış fındığa kenarlarını buluyoruz. Hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder