28 Aralık 2015 Pazartesi
Chef Meryl's Limon Soslu Biftek Tarifi
Malzemeler:
500 gram biftek
2,5 su bardağı su
2,5 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım saat maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Teflon bir tavaya yağ eklemeden etleri pişirin. Rengi değişmeye ve yumuşamaya başlayan etler soğumaması için kapaklı bir tencereye alınmalıdır. Kullandığınız tavanın içine 7 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Karıştırıldıktan sonra limonun üzerine 1 yemek kaşığı şeker, zencefil ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip kaynatın. Kaynamasını bekleyin, kaynarken ateşini kısıp 15 dakika karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta bir su bardağı suyla mısır ununu iyice karıştırın ve kaynaması için bir tencereye alın. Kekik ve maydanozu da ekleyin; orta ateşte karıştırmaya devam edin. Limon suyunun bulunduğu karışıma ekleyip tekrar karıştırmaya devam edin. Biftekleri de bu karışıma ekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder