Malzemeler:
- 1 paket kalın kesme makarna
- Beyaz peynir
- Dereotu
- Tuz, karabiber
- 3 su bardağı süt
- 1.5 çorba kaşığı un
- Sıvı yağ, tuz, karabiber
Uygun bir kabın içerisinde makarnayı haşlayın. Makarna suyunu çekince ocağın altını kapatın. Makarnayı fırın kabına alıp üzerine beyaz peynir ve dereotu serpin, karıştırın. Bir tava alın içinde unu sıvı yağda kavurun üzerine sütü dökün, karabiberini ekleyip çırpın. Pişen sosu makarna ile karıştırın, fırın kabınızı fırına sürüp üstü kızarana dek pişirin. Daha sonra en üste kaşar peynirini de serpin ve fırının ızgara kısmında bir süre kızartın. Yemeğinizi sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder