Malzemeler:
12 milföy hamuru
İç harcı için:
500 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
1 soğan
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Hazırlanışı: Tereyağı tavada eritilir. Yemeklik doğranan soğan ilave edilip kavrulur. Kıyma da ilave edilip kavurmaya devam edilir. Ocaktan almaya yakın Antep fıstıklarını eklenip karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzdolabından çıkartılarak hafifçe yumuşamaları için bekletilir. Hazırlanan harçtan milföy hamurlarının içine paylaştırılıp kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizildikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder