18 Mart 2016 Cuma

Chef Meryl's Aebleskiver (pankek) Tarifi

Malzemeler:
2 adet yumurtanın akı
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz



Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ



Servis için:
Marmelat
bal
pekmez veya peynir 


YUMURTA akını mikser yardımıyla cam veya metal bir kap içinde köpürene dek çırpın. Kabartma tozu,
tozşeker, yumurta sarısı, tereyağı, süt ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımdan birer Türk kahvesi fincanı alıp,
kızgın sıvıyağda kızartın. Marmelat, bal, pekmez veya peynir ile servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder