18 Mart 2016 Cuma

CHEF MERYL'S SCONE TARİFİ


Malzemeler:
İki buçuk su bardağı un
1/4 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
150 gram soğuk tereyağı
100 ml krema
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı kuşüzümü
Bir tutam tuz
Yarım paket kabartma tozu



Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın (elektrikli fırınlar için 160 derece). Bir kapta un, tozşeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tereyağını küçük parçacıklar halinde ekleyin ve sadece bir çatal kullanarak una yedirin. Karışım bayat ekmek kırıntısı haline gelince kremayı ve 1 adet yumurtayı ekleyin. Sonrasında karışıma kuşüzümünü de ekleyin. Yavaş yavaş çatalla karıştırın (toplanıp hamur haline gelecektir). Hamuru tezgaha alın ve nihayet elinizle hamuru toplayıp 1.5 cm kalınlığında açın. Yuvarlak hamuru 8 parçaya bölerek birbirine eşit 8 üçgen elde edin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip, üçgen şeklindeki scone'larınızı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. 30-35 dakika hamurların üzeri altın rengi olana kadar pişirin. 10 dakika kadar soğuması için bekletin. Yanında reçelle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder