4 Mart 2016 Cuma

Chef Meryl's Challah Tarifi



Challah Malzemeleri

  •    3.5 / 4 su bardağı buğday unu
  •    1 tatlı kaşığı tuz
  •    1 çay kaşığı toz şeker
  •    1 paket instant maya
  •    Yarım çay kaşığı bal
  •    2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  •    3 yumurta
  •    1.5 su bardağı ılık su
  •   Üzeri için
  •    1 yumurta sarısı
  •    Susam



  • Challah hazırlanışı

    Challah: Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Bal, Ayçiçek yağı, yumurtalar ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 6 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi eşit uzunlukta şeritler haline getirin. Uçlarını birleştirip örün ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip ılık servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder