Herkes Bunu Konuşuyor: Çeşme mi Bodrum mu?
Çeşme’de 2 yaz geçirdiğim için bu yazıda tarafsız olmam biraz zor. Benim için Çeşme; bugün hala her günümü paylaştığım dostlarımla sebepsiz kahkahalar atmak, kalabalıktan şikayet etsem de Before Sunset’in happy hour eğlencesinden, Fun Beach’in denizinden, Nar’ın armudundan vazgeçmemek demek.
Çok değil daha 10 sene öncesine kadar Çeşme; Boyalık, ılıca ve Dalyanköy demekti. O zamanlar bir belediye olan Alaçatı Belediyesi’nin emekleri ve çabaları bir anda bu beldeyi Avrupa’nın bile popüler mekanları arasına soktu. Alaçatı’nın ilk oteli Taş Otel’in açılması, Tuval Restaurant’ın yemekleri, Köşe Kahve’nin leziz limonatası ile başlayan serüven kısa sürede meyhaneden füzyon mutfağına, barlardan kafelere kadar geniş bir seçenek ve beraberinde hareketlilik getirdi. Tek cadde yeterli olmayınca Alaçatı’nın ara sokakları da tasarım dükkanları ve barlarla renklendi. Bugün bize Karaköy’ü anımsatan Hacımemiş Mahallesi ise Alaçatı’nın son gözdesi.
Bodrum’da kısa da olsa tatil yapmama rağmen eski Bodrum’un güzelliğinden, tüketim ve gösterişe dönen yazlık mekanlara yaşadığım tecrübeler yok değil. Bugün hala Ortakent, Gümüşlük gibi sakin ve duru kalan bölgeleri olsa da senelerce yaz aylarında manşetlerden inmeyen Türkbükü – Göltürkbükü’nün özellikle fiyatları ve eğlence anlayışıyla eleştiri oklarının hedefi. Güzel koyları, insana huzur veren doğası ve Çeşme’ye göre daha uzun süren sezonuyla Bodrum’un yıldızı eskisi kadar parlıyor mu, parlıyordur mutlaka; sadece Alaçatı – Çeşme çok daha ışıltılı duruyor gökyüzünde.
Bodrum fiyatlarının pahalılığından bahsedip, Çeşme’nin popüler olmasıyla yükselen hatta çok yükselen fiyatlarını görmezden gelemeyiz! Evet, Türkbükü’nde bir plaja girişte 125 TL verip, bir hamburger iki kola ile bu kotayı dolduruyor olabilirsiniz ama Çeşme’de de girişin 40 TL, hamburgerin 25-30 TL olduğu plajlarda bir de “happy hour” hareketine kalıp, iki kadeh içki alırsanız Türkbükü’nden farklı bir durum oluşmuyor açıkçası. Şeker Bayramı’nda görüp yaşadığım Çeşme kalabalığının Bodrum’da olmadığını duydum arkadaşlarımdan; korkum üç beş yıl sonra Çeşme’nin güzelliklerinin sömürülmesi.
Çeşme’de plaj önerileriyle başlayalım:
- Soğuk deniz sevenler, geniş sahillerde yayılmak için Alaçatı’da Alaçatı 11, Propaganda tercih edilebilir.
Propaganda
- Su sporları, chill-out müzik, olabildiğince uzanan sahil ve adını aldığı altın gibi kumlar için Altınkum plajlarından Fun Beach ve bu sene açılan Fly-Inn gidilmesi gereken yerlerden. Bir de Ramo Beach var bu civarda ve plajın içinde Tektekçi’nin açtığını söyleyelim.
- Ovacık Mevkii’nde açılan Before Sunset; izlemeye doyamadığımız günbatımı, güzel hizmeti ve 17.30 sularında başlayıp 20.30’a kadar devam eden “happy hour” ile bana göre Çeşme’nin en iyi plajı. Denizi biraz taşlı, bembeyaz kumlar beklemeyin!
Before Sunset
- Sakin bir koy, soğuk olmayan bir deniz ve eğlence isteyenler Aya Yorgi Koyu’na; Sole Mare,Marrakech, Paparazzi ve Kafe Pi gündüzleri de akşamları olduğu gibi kalabalık ve hareketli.
Sole Mare
- “Happy hour” için bir başka öneri ise 7800 Çeşme; burada bana göre Before Sunset’in rahatlığı ve kimseyi umursamama hali yok ama yine de müzikler ve Boyalık Plajı’nın Maldivler’i anımsatan görüntüsü harika.
- Sıcak su havuzu, güzel plajı ve akşamüstü eğlencesiyle bir diğer öneri Paşalimanı’ndaki Aquente.
Alaçatı Restoranlar
- Akşam Alaçatı’da yemek yemek istiyorsanız öncelikle sokak ortasında yoldan geçenlerle birlikte yemek size sıkıntı olur mu olmaz mı ona karar vermelisiniz. Olmaz diyenlerdenseniz; El Beso ve Tuval denenebilir.
- Hem Şerefe Meyhane hem de Şişarka mezeleri, rakı sofrasıyla tam bir Egeli!
- Asma Yaprağı; mezeleri, ara sıcakları ve keyifli bahçesiyle mutlaka gidip görülmesi gereken bir restoran.
Asma Yaprağı
- L’Escargot Fransız mutfağı lezzetleriyle Alaçatı’da açıldığından beri adından söz ettiriyor.
- Gerçekten iyi bir pizza yemek, güzel bir şarap içmek için İyi Pizza tercih edilmeli.
- Ege mezeleri ve deniz mahsulleri ile zenginleşen menüsüyle Karina, Alaçatı’nın bir diğer yükselen yıldızı.
- FORYU; Alavya Hotel’in içinde Duble Meze Bar’ın işletmesini aldığı şık, keyifli ve mutlaka gidilmesi gereken bir mekan.
- MaNCaR; Ege mutfağını Bask mutfağı ile birleştiren restoranın bahçesi çok keyifli.
MaNCaR
- Tapu Alaçatı’da keyifle yemek yiyip, yanındaki Şaşkın’dan gelen müziklerle keyifleneceğiniz restoran.
- Hacımemiş Mahallesi’nde ise Capari House, Asfalya, Dutlu Kahve yemek yemek için güzel öneriler.
- Port Alaçatı ve Şifne’de 2 şubesi bulunan Ferdi Baba; en iyi balıkçı ödülüne layık!
- Bir de Alaçatı surf okullarına tepeden bakan, güzel manzarası ile meyhane görünümüne sahip Ali Baba Restaurant bizim bu seneki yeni keşfimiz.
Çeşme’de nerede eğlenilir?
Nar
- Yemek sonrası bir şeyler içmek için; Nar, Şaşkın, Avlu tercih edilebilir.
- Gelelim gece eğlencesine! Kulüp eğlencesi sevenler için Aya Yorgi’deki Sole Mare ve Marrakech yıllardır Çeşme’nin en iyileri.
- Bu sene Port Alaçatı’da açılan Alaçatı 29, İstanbul Ulus 29’un uzantısı!
- Port Alaçatı’daki Öküz, Tren, Tektekçi ise bu yaz da tüm popülerliğini koruyor.
Tektekçi
- House ve Underground tarzı müzik için Sobe, Vana, Propaganda ve Otto Alaçatı. Otto Alaçatı’da müziğin sabah 08.00 sularına kadar susmadığını da hatırlatalım!
- Kum Beach’te açılan, “Delilere Özgürlük” mottosuyla yola çıkan Deli Deli’de +24 yaş uygulaması var.
Sıra geldi Bodrum’a…
- Hareketli bir deniz- güneş – kum üçlemesi isteyenler için adres tabi ki Türkbükü!
- Maki Beach, Kuum Beach, Bianca Beach en gözde plajlar. Hareketi ve eğlenceyi sevenlerinadresi yine Türkbükü.
- Maça Kızı “happy hour” partileri ile Türkbükü’nün en iyisi.
Maça Kızı
- Türkbükü’nde biraz daha sakin bir deniz keyfi için Bodrum La Boutique Hotel’in plajını tercih edebilirsiniz.
- Gündoğan’da Casa Costa Boutique Hotel’in içinde yer alan Moon Beach beyaz kumu, şık şezlongları ve masmavi deniziyle güzel bir gün geçirmek ve Türkbükü dışına çıkmak isteyenler için ideal.
- Yalıkavak’ta yer alan Xuma Beach hem plajı hem de “happy hour” saatleriyle yıllardır aynı popülerlikte adından söz ettirmeye devam ediyor.
- Highlight Hotel’in içinde yer alan Bej Beach, Yalıkavak’ın diğer popüler adresi.
Bej Beach
- Bitez’de yer alan Sarnıç Beach, Bodrum’un popüler gündüz mekanlarından. Deniz üzerinde yer alan yüzen platform güneşlenmek için harika.
- Cennet Koyu’nda açılan Mandarin Oriental ile yeni popüler mekanımızla tanıştık; Juju by Babylon özel getirtilen kumlu plajı, şık şezlongları ve “happy hour” ile bu yazın gözdesi.
Akşam yemeği için onlarca alternatif var Bodrum’da; işte bizim seçtiklerimiz:
- Balık denince senelerdir akla gelen Sait Restaurant Yalıkavak’ta.
- Deniz mahsulleri ile adından söz ettiren Orfoz, Bodrum Kalesi’nden 1 km uzaklıkta.
- Arjantin usulü hazırlanan etleri, özel tango geceleriyle Tango Restaurant Bodrum Marina’nın 400 metre içerisinde hem şık hem keyifli hem de yemekleriyle leziz bir restoran.
- Bodrum Gümüşlük’te bir klasik haline gelen Mimoza’da manzaraya karşı sakin bir atmosferde yemek yiyebilirsiniz.
Mimoza
- Gümüşlük sahilinden tepeye çıktığınızda manzarası ve otantik atmosferiyle Teldolap bu yaz Bodrum’da gitmeniz gereken mekanlardan biri.
- Kardak Adaları ve eşsiz Ege Denizi manzarasıyla Limon Cafe ister sabah kahvaltısına ister ev yemekleriyle hazırlanan akşam yemeği menüsüyle gidilmeye değer. Yemek sonrası bir kadeh içki ve manzara için de Limon’a gidebilirsiniz.
- Maki Hotel’in içinde bu sezon açılan Flamingo Restaurant, İstanbul’daki lezzetlerini ve enerjisini buraya da taşımış.
- Robert De Niro’nun ortak olduğu Nobu; Peru ve Japon mutfağı lezzetleriyle bu sezonun gözdesi. Yalıkavak Palmarina’da açılan restoran, denize sıfır deniz manzaralı bir loftta yer aldığı için 10.00-19.00 saatleri arasında havuz keyfi de sunuyor.
Nobu
- Yalıkavak Palmarina’daki Cipriani; Akdeniz mutfağı ile bu yaz İstanbul sosyetesini Bodrum’a taşıyor.
- Karaköy’ün adını duyuran Bej, Highlight Hotel’de hizmet veriyor.
- Yalıkavak Palmarina’da açılan The Agency İstanbuldaki havasını buraya da getirmiş. Uzakdoğu füzyondan İtalyan mutfağına uzanan geniş menüsü ve Kürşat Başar’ın sahne aldığı akşamlardan birine denk gelmelisiniz.
- Bodrum Marina’nın 900 metre gerisinde bulunan Pannonica Jazz Bistro Lounge; hem müzik hem yemek diyenler için yaratılmış.
- Türkbükü’nde yer alan Miam iskele üzerinde kurulan masaları, manzarası ve kendine has mezeleri ile bu sezonun gözde mekanlarından.
Bodrum’da eğlence için nereye gidelim?
Pop
- Maki Hotel’in içinde yer alan Pop gece eğlencesinde Türkbükü’nü sallıyor.
- Arnavutköy’de senelerdir hizmet veren Level, Murat Pirpiri’nin sahnesiyle Bodrum Türkbükü’nde. Canlı müzik sevenler tercih edebilir.
- Yalıkavak’ta yer alan Billioniare, kulüp eğlencesini sevenlerin tercihi.
- Türkçe müzikle eğlenmek isteyenler için Sess, Türkbükü’nde hizmet veriyor.
- Yılların eskitemediği Ship A Hoy, hala Türkbükü’nün gözde gece kulüplerinden.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder