4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Simit Poğaça Tarifi






Malzemeler
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bolca susam (susamın beyaz kalma ihtimaline karşı ben susamı biraz kavurdum)




Tarif
  • Maya ılık su ve şeker içinde eridikten sonra diğer malzemeler koyularak kulak memesinden az daha yumşak bir hamur yapılır.
  • Hamur yaklaşık 20 dk.dinlendirilir.
  • Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde koparılıp uzun şekil erilir.
  • Ardından sarısı ve beyazı ayrılmadan çırpılmış yumurtaya sıvı yağ eklenir ve hamur bu yumurtalı karışıma koyulup fazlası süzdürülür.
  • Son olarak susama önlü arkalı bulanarak fırın tepsisine aralıklı sıralanır.
  • Hamur şeklini kaybeder gibi olursa susama buladıktan sonra tekrar hamura aynı şekli verebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri ve altı pembeleşene kadar pişirilir. 
  • AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder