4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Şeftalili Yaş Pasta Tarifi





MALZEMELER
- 175 gram Sana 
- 150 gram toz şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 3 adet yumurta 
- 175 gram un (2 su bardağından 2 parmak eksik)
- 1 paket kabartma tozu 
- 1 paket vanilya 
- Yarım su bardağı toz çekilmiş badem 

Arası İçin: 
- Tuz ve karabiber 

Hamuru: 
- 1 su bardağı portakal suyu 
- 2-3 adet şeftali 
- 1 paket toz krem şanti 
- 1 su bardağı süt 

Üzeri İçin: 
- Toz badem
HAZIRLANIŞI
Sana’yı oda sıcaklığında yumuşatın. Oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana'yı, toz şekeri ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpın.

En son olarak içine, toz bademi ve unu, kabartma tozunu bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave edin.(Daha çok kabarması için)

Sıvı yağ ile yağladığınız, düz-yuvarlak veya açılır kapanır kek kalıbının içine kek hamurunu döküp, düzeltin.

Önceden 175°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Pişen keki kendi kalıbın içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis edin.

Bekletmezseniz, keki kalıptan çıkarken parçalanabilir.

Pişen keki iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.

Kek soğurken şeftalileri soyup, dilimleyin.

Küçük bir kâsede toz krem şanti ve sütü, krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Kekin her iki tarafını portakal suyu ile ıslatın. Şeftalileri dizip, üzerine krem şantiyi koyup kekin diğer katını üzerine kapatın.

En son olarak üzerine toz badem serpip, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder