Malzemeler
- Köfte harcı:
- ½ kilo kıyma,
- 1 su bardağı bayat ekmek içi,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 adet yumurta,
- kimyon,
- karabiber,
- tuz
- Püre:
- 3 tane orta boy haşlanmış patates,
- 1,5 çay bardağı süt,
- iki kaşık sıvıyağ(veya tereyağ)
- tuz
- Domates sosu:
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2-3 tane domates,
- sıvıyağ
- Üzerini süslemek için:
- kaşar peyniri(dilimleyin veya rendeleyin),
- domates,
- yeşilbiber
Tarif
- Yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun.
- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın.
- Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin.(çanaklar küçük olmasın pişince küçülüyor)
- köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
- Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun.
- Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin.
- Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun.
- Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
- Sos:
- Bir kaşık salçayı sıvıyağda kavurun,
- rendelediğiniz domatesleri ilave edin.
- Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın
- Püre:
- rendelediğiniz patatesleri derince bir kaba koyun,
- üzerine sıvıyağ(veya tereyağı), süt, tuz ilave edin çırpma teli veya el blenderi ile karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder