4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Hasan Paşa Köftesi Tarifleri




Malzemeler
  • Köfte harcı:
  • ½ kilo kıyma,
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet yumurta,
  • kimyon,
  • karabiber,
  • tuz
  • Püre:
  • 3 tane orta boy haşlanmış patates,
  • 1,5 çay bardağı süt,
  • iki kaşık sıvıyağ(veya tereyağ)
  • tuz
  • Domates sosu:
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2-3 tane domates,
  • sıvıyağ
  • Üzerini süslemek için:
  • kaşar peyniri(dilimleyin veya rendeleyin),
  • domates,
  • yeşilbiber



Tarif
  • Yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun.
  • Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın.
  • Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin.(çanaklar küçük olmasın pişince küçülüyor)
  • köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
  • Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun.
  • Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin.
  • Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun.
  • Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
  • Sos:
  • Bir kaşık salçayı sıvıyağda kavurun,
  • rendelediğiniz domatesleri ilave edin.
  • Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın
  • Püre:
  • rendelediğiniz patatesleri derince bir kaba koyun,
  • üzerine sıvıyağ(veya tereyağı), süt, tuz ilave edin çırpma teli veya el blenderi ile karıştırın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder