4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Açma Yada Kruvasan Tarifi





                                                 Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket 42 gr lık yaşmaya
  • 3/1 çaybardağı limon suyu yada sirke
  • aldığı kadar un
  • hamuru açmak için:
  • un ve nişasta karışımı
  • hamur bezelerinin arasına sürmek için:
  • 150 gr tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
  • açmaların arası için:
  • peynir maydonoz
  • üzerine sürmek için:
  • yumurta sarısı ve haşhaş tohumu yada susam




Tarif
  • öncelikle ılık suya şekeri ve mayayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  • daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • yarım saat üstü kapalı olarak dinlendiriyoruz.
  • 12 bezeye ayırıyoruz.
  • her bezeyi un+nişasta karışımı ile 1 cm kalınlığında ve pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.açtığımız her bezeye yumuşak yağımızdan her tarafına yedirerek sürüyoruz.
  • tüm açtığımız hamurları üst üste ekliyoruz ve en üste yağ sürmüyoruz.
  • eğer vaktimiz varsa yarım saat kapaklı bir kapta buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • sonra bu üstüste 12 katlı hamurumuzu açabildiğimiz büyüklükte ve tam yuvarlak olacak şekilde incecik açıyoruz.
  • aynı sigara böreği gibi hamuru üçgen kesiyoruz.
  • her üçgenin geniş kısmına peynir maydonoz ekleyip sarıyoruz.
  • üzerine yumurta sarısı sürüp,haşhaş ekerek tepsiye diziyoruz.
  • 1 saat ılık yerde kabarıp mayalanmasını bekliyoruz.
  • 175 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • ılıyınca servis ediyoruz.
  • afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder