- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket 42 gr lık yaşmaya
- 3/1 çaybardağı limon suyu yada sirke
- aldığı kadar un
- hamuru açmak için:
- un ve nişasta karışımı
- hamur bezelerinin arasına sürmek için:
- 150 gr tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
- açmaların arası için:
- peynir maydonoz
- üzerine sürmek için:
- yumurta sarısı ve haşhaş tohumu yada susam
Tarif
- öncelikle ılık suya şekeri ve mayayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
- daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- yarım saat üstü kapalı olarak dinlendiriyoruz.
- 12 bezeye ayırıyoruz.
- her bezeyi un+nişasta karışımı ile 1 cm kalınlığında ve pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.açtığımız her bezeye yumuşak yağımızdan her tarafına yedirerek sürüyoruz.
- tüm açtığımız hamurları üst üste ekliyoruz ve en üste yağ sürmüyoruz.
- eğer vaktimiz varsa yarım saat kapaklı bir kapta buzdolabında dinlendiriyoruz.
- sonra bu üstüste 12 katlı hamurumuzu açabildiğimiz büyüklükte ve tam yuvarlak olacak şekilde incecik açıyoruz.
- aynı sigara böreği gibi hamuru üçgen kesiyoruz.
- her üçgenin geniş kısmına peynir maydonoz ekleyip sarıyoruz.
- üzerine yumurta sarısı sürüp,haşhaş ekerek tepsiye diziyoruz.
- 1 saat ılık yerde kabarıp mayalanmasını bekliyoruz.
- 175 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- ılıyınca servis ediyoruz.
- afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder