4 Eylül 2014 Perşembe

Chef Meryl's Sebzeli “timbal” 3 renkli tart tarifi


Hazırlama Yöntemi

Fırında

MALZEMELER

Tart Hamuru için:
100 gr Tereyağ Lezzeti paket
2 su bardağı
1 adet yumurta

3 yemek kaşığı su

1 kahve kaşığı tuz


İçinin malzemesi İçin:


3 yemek kaşığı Sana Tereyağ Lezzeti paket
2 adet havuç (rendelenmiş)
300 gr ıspanak(ayıklanmış- doğranmış )
200 gr taze Lor peyniri (az tuzlu)
Muskat (Hint Cevizi) rendesi
Tuz ve çekilmiş karabiber


Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI


İç harcını hazırlamak için, 

Tavayı ısıtıp, içine 1½ yemek kaşığı Sana Tereyağ Lezzeti koyup kızdırın. Daha sonra rendelediğiniz havuçları, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika sote edin. Sotelediğiniz havuçlarıyayvan bir tabağa alın.
Aynı tavanın içine kalan1½ yemek kaşığı yağı koyup, kızdırın. İçine ayıklanmış ispanakları ilave edip , ıspanaklar bıraktıkları suyu çekene kadar kavurup, tuz, karabiber ve muskat rendesi ile lezzetlendirip ayrı bir tabağa alın.( Ispanagın suyu kalırsa ,süzgeç ile süzün. Harç sulu olursa hamuru yumuşatır.

Lor peynirini bir kaseye alıp, çatal ile hafifce ezerek karıştırın.

Tart hamurunu hazırlamak için, tüm malzemeyi derin bir kaba alıp hamur kıvamına gelene kadar yoğurup, 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
Tart hamurunu eşit miktarda 2 bezeye ayırın. Her iki bezeyide ayrı ayrı unlanmış tezgahın üzerin de, merdane yardımıyla tart kalıbı boyunda ve 1 cm. kalınlığına gelinceye kadar açın.

Tart kalıbını Sana Tereyağ Lezzeti ile yağlayın. 1. Tart hamurunu tart kalıbına yerleştirip hamurun kenarlarını kalıbın dışına doğru bastırarak yerlşetirin. Hamurun altının iyi pişmesi ve çiğ kalmaması için bir çatal yardımıyla üzerine delikler açın. Hazırladığınız harçları sırasıyla tart hamurunun üzerine ilk once havuçlu harcı koyup, spatula veya çatal yardımıyla üzerini düzeltin.
Sana Tereyağlı lezzeti ve baharatlar ile lezzetlendirdiğiniz ıspanaklı harcı, havuçların üzerine koyun, en son olarak ıspanakların üzerine Lor peynirli harcı ilave edip, tartın heryerine eşit dağılacak şekilde yayın.

2. tart hamurunu, tart kalıbının üzerine kaptıp, kenarlarını düzeltin. Arzuya göre üzerine ekstra hamur kullanarak fotoğraftaki süslemeleride yapabilirsiniz.

En üstüne bir bir fırça yardımıyla yumurta sısını sürün.

175 C de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika tart hamurunun üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirip,ılık olarak servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder