Malzemeler
- 1 paket oda ısısında margarin
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- İç malzeme için
- 3 tane orta boy elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2-3 yemek kaşığı çok iri olmayacak şekilde ceviz kırığı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzeri için:
- Pudra şekeri ve vanilya
Tarif
- Hamur için tüm malzemeler yoğrularak kulak memesi yumşaklığında bir hamur hazırlanır. Hatta biraz daha yumşak bile hazırlayabilirsiniz, hamur dinlenme esnasında kendini toparlıyacaktır.
- Yoğrulan hamurumuz buzdolabına kaldırılır.
- Bu arada elmalar rendelenir ve şeker ile birlikte tavada suyu çekilene kadar kavrulur. Ateşi kapatmaya yakın ceviz ve tarçın ilave edilir.
- Hamurumuz dolaptan alınır, üç parçaya ayrılır ve her parça merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açılarak 8 parçaya bölünür.
- Her parçanın kenarına elmalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyularak hamur önce kenarlarından sigara böreği yapar gibi kıvrılır ve uç kısmına kadar sarılarak katlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 parmak aralıklı olarak sıralanır ve 170 derecede beyaz olarak pişirilir.
- Yalnız beyaz pişirme olayı çok önemli, hamuru nekadar fırında uzun süre tutarsanız hamur o kadar sertleşir.
- Kurabiyelerin geneli fırından çıktıktan sonra kıvam alır.
- Kurabiyemiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve vanilya elenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder